Varrásról, táskákról, életmódról és mindenfélékről

PurpleTurtleBlog

PurpleTurtleBlog

5+5 ok, ami miatt érdemes megtanulni varrni

2017. március 02. - purpleturtlebag

2f0cd59c79d126b207cd5018e0ed69b9.jpg

Nyilvánvalóan nem tudok a varrásról elfogulatlanul írni, mégis megpróbáltam olyan okokat összeszedni, amik teljesen észszerűek és nem a szívem mondatja velem őket.

Úgy gondolom, a varrás alapvetően nagyon hasznos, viszont ha rákapsz, akkor kreatívan is használhatod! Lehet egy hobbi, és az alkotási vágyadat is kielégítheted vele. :)

Ráadásul egy jó hírem is van ezzel kapcsolatban: varrni MINDENKI meg tud tanulni. Az alapokat tényleg bárki el tudja sajátítani, nincs olyan, aki béna vagy ügyetlen! Kicsit olyan ez, mint a rajzolás: van, aki nem kifejezetten ügyes rajzoló, de egy fát azért mindannyian oda tudunk varázsolni a papírra!

 

Íme a 2x5 ok, ami miatt érdemes megtanulni varrni:

Praktikus okok:

  1. Könnyen és gyorsan megoldódnak a hosszú nadrág problémák: nem lesz többet probléma az, ha egy kicsit hosszabb nadrágot vásárolsz, mint amekkorára szükséged lenne. Az új ruhadarab nem fog hónapokat várni arra, hogy fel tudd venni, nem kell többet megkérni anyukád, nagymamád, és nem kell többet a varrónőnek fizetned.

  2. Jó lenne egy új függöny? Ha be tudod szegni, leegyszerűsödik a kérdés: csak kiválasztod az anyagot és megvarrod a függönyt:) Jó-jó, ez így valóban túlzás, ráadásul az anyagok sem feltétlenül olcsóak, de ha nem találsz megfelelő méretű függönyt, vagy megtalálod álmaid anyagát, de nincs, aki megvarrja a függönyt, sokkal nagyobb szabadságot ad, ha te magad meg tudod csinálni.

  3. Javítások: ó, azok az elszakadt nadrágok és pulóverek! Kisebb javításokat biztos, hogy meg tudsz majd csinálni. Ezzel pedig sok pénzt spórolhatsz, ráadásul a ruhák és egyéb textilek megjavításával sokat teszel környezetünkért is.

  4. Szeretnéd feldobni a lakásod kevés pénzből és egyszerűen? Pár új párnahuzat, egy terítő vagy egyéb egyszerű kiegészítők többet nem jelentenek majd gondot!

  5. Kicsit összefoglalva az előzőeket: rengeteg pénzt és időt spórolhatsz, ráadásul rengeteg felesleges bosszankodástól is megkímélheted magad, ha elsajátítod a varrógéppel való varrás alapjait.

Kreatív okok:

  1. Szeretsz turizni? Képzeld el, ahogy kinyitsz egy új ajtót, ahol rengeteg rád passzoló ruha van! Ugyanis kisebb átalakításokkal könnyen varázsolhatsz magadnak egy kicsit nagyobb-hosszabb-bővebb ruhadarabból olyat, ami tökéletesen illik rád!

  2. Ha van hozzá kedved és türelmed, megtanulhatsz magadnak pólót vagy egyszerűbb ruhákat varrni. Ha pedig jól megy, jöhetnek a bonyolultabb darabok!

  3. A ruhák mellett természetesen ajánlom a táska varrást:) Egyszerűbb formákat (tornazsák, vászonszatyor) már teljesen kezdőként is tudsz varrni, és hidd el, ha rákapsz, magadtól megoldod majd a nehezebb részleteket is.

  4. Szeretsz saját készítésű ajándékokat adni szeretteidnek? Azt hiszem, ezt a pontot nem is nagyon kell részleteznem... Biztosan írok majd egy külön bejegyzést könnyen megvarrható ajándékötletekkel.

  5. Tele van az internet ingyenes tutorialokkal! Kis tárolók, táskák, dekor cuccok, felsők, babaruhák, mindenféle kiegészítők... Egy varrógéppel és az alapok elsajátításával a végtelenbe és tovább vezet a cérnákkal, gombokkal, gyönyörű textilekkel kikövezett út:)

És +1, bár lehet, hogy ez a legszuperebb dolog az egészben: a varrás 100%-osan kikapcsol. Muszáj odafigyelned, így minden probléma kiszorul a varrógép mellől. Biztos ismered ezt az érzést, amikor valamire annyira koncentrálsz, hogy megfeledkezel minden másról. Na, ez is olyan:)

Felmerülhet benned a kérdés, hogy de mégis, mennyi idő alatt tudsz megtanulni varrni, mennyibe kerül egy varrógép, mi kell a varráshoz... Ezekről mind-mind külön bejegyzésben fogok írni. Azt viszont elárulom, hogy az alapok elsajátításához nem kell több pár óránál és egy kis gyakorlásnál, ha ügyes és figyelmes vagy, szuper varrógépet vehetsz már 20-30.000 forintért is (persze ha anyukádnál vagy nagymamádnál van egy elfekvőben, ez a kérdés meg is van oldva), és az alapfelszerelés sem kerül többe, mint párezer forint.

A Vágj bele! varróworkshopok keretein belül kezdő workshopokat is tartunk Dórival, ahol 4 óra alatt megtanítjuk az alapokat, ráadásul saját készítésű farmer tornazsákoddal térhetsz haza. Facebook oldalunkon mindig tájékozódhatsz az új időpontokról és a részletekről!

A varróerő legyen veled!

alairashoz.jpg

 

 

 

 

 

 

Lilla

Kapcsolódó bejegyzések:

Milyen egy vágj bele! varróworkshop?

Hogyan varrj körsálat új anyagból, vagy a már meglévő sáladból?

Az 5 kedvenc budapesti méteráru boltom

Ruha átalakítás egyszerűen

DIY füzet - varrj magadnak olyan füzetet, amilyet szeretnél!

A bejegyzés trackback címe:

https://purpleturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr8512306603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása