Varrásról, táskákról, életmódról és mindenfélékről

PurpleTurtleBlog

PurpleTurtleBlog

Az 5 kedvenc budapesti méteráru boltom

2017. március 12. - purpleturtlebag

cloth-glamour-textile-silk-luxury-fabric-fashion-1237805.jpg

A Vágj bele! varróworkshopokon sokszor kérdezitek tőlünk, hol szerezzük be az anyagokat. Dóri ruháihoz és az én táskáimhoz alapvetően más típusú anyagok kellenek, de azért vannak olyan helyek, ahova mindketten járunk, illetve néha-néha Dóri is varr táskát, és én is ruhát, úgyhogy egymás kedvenc helyeire is el szoktunk látogatni. Íme a tippjeink:

  1. I love Textil boltok - Nagyon jól megközelíthető helyeken vannak hetente változó kínálattal, ráadásul nagyon nagyon olcsóak az itt fellelhető anyagok, így gyakorlásra mindig ezeket ajánljuk. Sajnos nem csak a kínálat változó, hanem a minőség is, és tapasztalataink alapján az elmúlt években egyre rosszabb, de azért még mindig ki lehet fogni kincseket:) Az eladók segítőkészsége, kedvessége is esetleges, de mivel tényleg nagyon kedvezőek az árak, megéri betérni.
  2. Dekor-Lakástextil Erzsébet körüt 34. - Ez az üzlet az Eurotextil hálózathoz tartozik, és sok átfedés van a boltok kínálata között. Nevéből is kikövetkeztethető, hogy leginkább lakástextileket, pamutvásznakat találtok itt, bár van pár sztreccs, ruhának való anyag is. Hatalmas a választék, kedvesek az eladók és az árak is átlagosak. Az Eurotextil hálózat többi boltját is érdemes felkeresni!
  3. Máthé-Textil a Keletinél - Szerintem ez az első bolt, ami mindenkinek eszébe jut, ha méteráruról van szó Budapesten. Fogalmam sincs, mikor nyitott, de úgy képzelem, hogy már nagymamáink is oda jártak... (Najó, megnéztem, 1989-ben nyitott, úgyhogy maximum szüleink mehettek oda textilért.) Hatalmas az üzlethelyiség, mindenféle anyagot megtaláltok ott, a farmerkínálatuk szerintem szuper, viszont talán kicsit drágább az átlagnál, és jobb, ha tudod mit szeretnél, mert ez nem az a hely, ahol tanácsokat osztogatnak ahhoz, hogy miből varrj falvédőt vagy méhecske jelmezt.
  4. Rókastyle Lakástextil - Ez a személyes kedvencem annak ellenére, hogy kicsit többet kell utazni, mint a többi bolthoz. A textilbőröket szinte kizárólag innen szerzem be, kedvelem az eladókat, és hatalmas a választék. Igaz, itt tényleg kizárólag lakástextilt találtok, úgyhogy csak akkor érdemes elzarándokolni oda, ha terítőt, függönyt, bútorszövetet, vagy természetesen táska alapanyagot kerestek.
  5. K-Elme Kft. a Práter utcában - Bizony, a nyolcadik kerület szívében textilkincsekre lelhettek, főleg akkor ha pólót, ruhát vagy pulcsit szeretnétek varrni. A környék ugyan nem a legszebb, és a kínálat is változó, viszont a Facebookon nagyjából láthatjátok az új anyagokat, illetve a bolt leginkább az online rendelésre specializálódott, ebben a kis garázs helyiségben csak az anyagok egy részét láthatjátok. Szerintem azért néha érdemes benézni (bár lehet, hogy azért írom, mert nem vagyok az internetes anyagvásárlás híve).

Ezek a kedvenc helyeink, de jártunkban-keltünkben azért mindig benézünk más üzletekbe is. Ha van tuti tipped, oszd meg velünk akár itt a bejegyzés alatt, akár a Facebookon! (Természetesen nem csak a budapesti boltokra vagyunk kíváncsiak.)

Ha pedig még nem tudsz varrni, de szeretnél megtanulni, gyere el legközelebbi kezdő workshopunkra! Ebben a bejegyzésben leírtam, miért érdemes minél hamarabb elsajátítani az alapokat ;)

alairashoz.jpg

 

 

 

 

 

Lilla

 Kapcsolódó bejegyzés:

Hogyan varrj körsálat új anyagból, vagy a már meglévő sáladból?

A bejegyzés trackback címe:

https://purpleturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr4912331819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása