Varrásról, táskákról, életmódról és mindenfélékről

PurpleTurtleBlog

PurpleTurtleBlog

2 hulladékmentes PurpleTurtleBag ajándékötlet - VIDEÓ

2017. november 22. - purpleturtlebag

Az elmúlt év(ek)ben sokan rájöttünk, hogy az a rengeteg hulladék, amit termelünk, kis odafigyeléssel is csökkenthető. Számomra is fontossá vált, hogy törekedjek arra, hogy minél kevesebb csomagolóanyagot használjak, és inkább lebomló és/vagy sokszor használható cuccokat vegyek az olcsóbb műanyagok helyett.

Ilyenkor Karácsony előtt azonban ez a szemléletváltás nehézségeket okozhat, főleg, ha valaki nem szeretné másokra is "ráerőltetni" a nagy zöldülését. Én legalábbis úgy vagyok vele, hogy szívesen beszélgetek róla, óvatosan akár tanácsot is adok a barátaimnak, hasznos tanácsokat, tippeket szívesen adok-kapok, viszont mindenki azt csinál, amit akar, az én házam táján is rengeteg a kifogásolnivaló, és nem mindig veszem jó néven, ha valaki megpróbál beleszólni. Most annyi megy, amennyi, kész:)

Viszont van 2 PurpleTurtleBag termék, aminek azt hiszem, sokan örülnének, hasznosak, praktikusak, szépek, és használatukkal sokat tesztek a hulladékmentességért.

Ezek a PTB X Zerowaste cuccok: a mosható arctisztító korongok és a mindenes zsákok. Ezek a termékek maradék (nem hulladék, de azért már majdnem:) ) anyagokból készülnek, így duplán zerowaste-k.

MOSHATÓ ARCTISZTÍTÓ KORONGOK

Elárulom, hogy én korábban a kezemet, némi szappant és vizet használtam sminklemosáshoz (amennyi smink szokott rajtam lenni, pont jó volt ez így), de mióta elkezdtem varrni ezeket a korongokat, áttértem erre, olyan jó érzés ilyen koronggal mosni az arcom, kicsit radíroz, kicsit frissít, kicsit masszíroz, szóval igazán szuper:) Ráadásul imádom, hogy ott vannak a mosdókagyló mellett, olyan szépek!

A lemosós oldaluk puha frottír anyagból van, a színes mintás oldaluk pedig a már említett maradék anyagokból. Egy szett 3500 Ft, ez 14 db korongot és egy kis tároló zsákot tartalmaz. Kérhetsz többet/kevesebbet is, az árral kapcsolatban írj üzenetet! A korongok 6,5-7,5 cm átmérőjűek, 40 fokon moshatóak.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

 Van 1-2 olyan szett, ami igazi szett-szett, ugyanolyan korongok ugyanolyan zsákkal, de van több olyan, amiből csak pár darab van, és összeválogathatod magadnak a 14 darabot. Ha szeretnél ilyet, írj üzenetet a csekolilla@gmail.com e-mail címre, vagy a PTB Facebook oldalára:) 

 

MINDENES ZSÁKOK

Ezekről a zsákokról már írtam ebben a bejegyzésben. Azóta rájöttem, hogy azon kívül, hogy a pékségbe viszem őket, ezer másik dologra is jók. Mosózsákként, utazásnál fehérneműk vagy szennyes tárolására, zöldségek, gyümölcsök szállítására, kreatív cuccok elrejtésére, vagy bármi másra.

A legjobb az egészben, hogy csomagolhatod ezekbe a karácsonyi- vagy szülinapi ajándékokat! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a csomagolást ilyen esetekben, szeretek ajándékot kicsomagolni, és azt is, amikor valaki az én ajándékomat csomagolja ki. Viszont az a sok papír... Ezekkel a zsákokkal nem veszik el a kicsomagolás-élmény, viszont nem is veszik kárba a papír. Azt is el tudom képzelni, hogy minden évben ugyanazokba a karácsonyi zsákokba kerülnek az ajándékok, milyen kedves hagyomány lehetne ez!

Különböző méretben és mintával készülnek, de ha szeretnéd, kérheted őket karácsonyi anyagból is.

p1030168_kicsi.jpg

 

Az áruk 1200 Ft/db, a méretek változóak. Ha szeretnél ilyet, írj üzenetet! (csekolilla@gmail.com vagy a FB oldalamon keresztül)

Ha pedig tudsz varrni és van egy kis időd, készítsd el magadnak ezeket, úgy még jobb az egész!

És a várva várt videó! Szerettem volna egy karácsonyi videót, és ez nagy örömömre el is készült. A végén Lajost, a macskámat is láthatjátok! 

 

Ha szeretnétek képben lenni a legújabb PTB dolgokról, blogbejegyzésekről, likeoljátok a FB oldalamat!

Hulladékmentes Ünnepeket! :D

Lilla

 

Kapcsolódó bejegyzések:

PTB X Zerowaste - Kenyeres zsákok

Ha szeretnél megtanulni varrni, gyere el egy Vágj bele! workshopra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://purpleturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr8813344515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása