Varrásról, táskákról, életmódról és mindenfélékről

PurpleTurtleBlog

PurpleTurtleBlog

A legkedvencebb kütyüm varráshoz

... avagy tipp, hogy mit kérj vagy adj Karácsonyra

2017. szeptember 28. - purpleturtlebag

Sajnos elég régen sikerült utoljára blogbejegyzést írnom, viszont mivel jó sok témaötletem van, és egyébként is jön a hidegebb, kályha mellett (macskával) olvasgatós időszak, igyekszem olvasgatás helyett néha majd írni is.

Ezt a bejegyzést napok óta szerettem volna megírni, mert úgy érzem, nem tudom tovább magamban tartani, hogy mennyire imádom a...

... fülhallgatómat.

Most biztos azt kérdezitek, hogy mégis hogy jön egy fülhallgató a varráshoz, de mindjárt lerántom erről a leplet. Először viszont elmesélem, hogy hogy sikerült ennek a csodálatos dolognak a tulajdonosává válnom. Nem tudom, ti mit csináltok, vagy mit csinálnátok varrás közben, én általában sorozatot, interjúkat, főzőműsorokat nézek vagy hangoskönyvet hallgatok, zenét elég ritkán szoktam betenni, mert azt hamar elunom, vagy legalábbis azt vettem észre, hogy hatékonyabban dolgozom az előbbiek esetében. A varrógép zaja mellett ez úgy néz ki, hogy amikor megy a gép, akkor nem hallok semmit, ami általában nem zavar, mert ezek a műsorok amúgyis a "varrós" kategóriába* esnek. Viszont mióta nem egyedül élek, vannak a lakásban bizonyos személyek, akiket ez néha-néha bizony zavart. Najó, csak egy ilyen személy van:)

Szóval ez a személy egy szép napon megkérdezte tőlem, hogy...

... nem szeretnék-e egy bluetoothos fülhallgatót. És azt hiszem egy csúnya szavakat is tartalmazó mondattal válaszoltam erre, ami magába foglalta a következőket:

- minek az

- nem kell még egy kütyü

- úgysem használnám

- ne költs ilyenekre feleslegesen pénzt

- különben is, azzal, hogy összeköltöztünk, vállaltad az ezzel járó kellemetlenségeket is

- stb.

Aztán addig-addig nyúzott (nem teljesen önzetlenül, ezt azért látjuk...), hogy ki bírtam nyögni, hogy jó, hát ha nagyon akarja, kipróbálom. És kipróbáltam. És megváltozott az életem. Esküszöm nektek, ennél hasznosabb, praktikusabb és fantasztikusabb dolog egyszerűen NINCS. fulhallgato.jpg

Azóta mindent hallok, amit hallani szeretnék és semmit, amit nem. Aki varr, az tudja, hogy amikor valami nem működik teljesen jól varrás közben, akkor azt általában hallani szoktuk, és ettől ugyanúgy hallom a kis apró eltéréseket is, gond egy szál se (illetve de, általában a szál a gond, de ez egy másik téma), köszönhetően annak, hogy a varrógép egy hangos eszköz, viszont mivel a fülhallgató a fülemben van, semmit nem kell "bömböltetni". 

És akkor ez még csak a varrás! Főzéshez, takarításhoz ugyanezen okok miatt nagyon praktikus, Beyoncera rázhatom a...hajamat úgy, hogy senkit nem zavarok vele, sportoláshoz pedig hát szavak nincsenek, mennyire szuper dolog ez. Az egyetlen hátránya az az, hogy fel kell tölteni, amit én az elején elég sokszor elfelejtettem, de már ez is megy (nagyjából). Szóval, ha jót akartok magatoknak és másoknak, kérjetek egy ilyet Karácsonyra ;)

Bluetoothos fülhallgatót mindenkinek!

Lilla

(A képet innen vettem kölcsön.)

Megjegyzés: azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy a vezetékes változat miért nem annyira jó ezekhez a tevékenységekhez :)

 * varrós kategória: Azoka filmek/sorozatok, amikre sajnálnám az időt úgy, hogy leülök és nézem - mondjuk nagyjából az összes létező sorozat ilyen, ezért a "nehezebbeket" általában szimplán nem nézem meg, kivéve persze a Trónok Harcát :D -, amiket szinte elég hallgatni is, illetve nem túl pörgősek, DE nem is túl lassúak, unalmasak és bugyuták. Tipikusan ilyen a megboldogult Született feleségek, Dr. House, Bones stb., stb., stb.

Nem túl szorosan kapcsolódó bejegyzések:

5+5 dolog, ami miatt érdemes megtanulni varrni

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://purpleturtle.blog.hu/api/trackback/id/tr7912909450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása